ISTRA

Istra je poznata kao najveći hrvatski poluotok na sjevernom Jadranu i najbliža je turistička destinacija za većinu zemalja srednje Europe. Idealan zemljopisni i klimatski položaj u blizini glavnih kopnenih i pomorskih putova središnje Europe te ugodna sredozemna klima i bogatstvo prirodnih ljepota, definitivno su najviše utjecali na razvoj turizma na ovim područjima.

ISTARSKA GASTRONOMIJA

Istru je kroz povijest uvelike oblikovao način života koji je bio izuzetno težački, pa se u skladu s time oblikovala i istarska gastronomija, bogata okusima i mirisima. U restoranima diljem Istre danas možete probati tradicionalne specijalitete pripravljene na autentičan način. Na jelovniku se gotovo uvijek mogu naći domaći istarski pršut i ovčji sir, ručno izrađene razne tjestenine, te veliki izbor mesnih i ribljih jela.

SPORT

BOGAT IZBOR AKTIVNOSTI

Istarsko priobalje pogodno je za cjelogodišnje bavljenje sportom i raznim aktivnostima na otvorenom.  Uz brojne biciklističke i pješačke staze u Istri, ljubitelji sporta mogu se okušati u tenisu, sportu oko kojeg Istra njeguje poseban status, pogotovo u Umagu koji je od 1990. domaćin jednog od najjačih ATP teniskih turnira u regiji.

Blaga mediteranska klima dat će vam potrebnu energiju te miomirisima prirode izmamiti vas na otvoreno, a izbor aktivnosti je zaista povelik.

VIŠE