BICIKLISTIČKA OAZA

Za sve one koji žele aktivno provesti svoj odmor po uređenim bike stazama, sjeverozapadna Istra je prava biciklistička oaza. Ugodna mediteranska klima, prekrasni krajolici, raznolike i atraktivne biciklističke staze čine ovaj prostor idealnim odmorištem i odličan izbor za profesionalne bicikliste ali i za sve one koji žele laganom vožnjom uživati u prekrasnoj prirodi. Biciklističke ture provest će vas kroz sve kutke ove regije i otkriti vam mjesta netaknute prirode te najslikovitija sela i gradiće koji su sačuvali izvornu ljepotu svoje arhitekture.

PARENZANA
PARENZANA
Bike staza Parenzana, uređena uz staru prugu koja je nekad spajala Poreč i Trst, danas je jedna od najpoželjnijih i najljepših biciklističkih staza u Istri.
BICIKLISTIČKE STAZE
BICIKLISTIČKE STAZE
Grad Novigrad, Umag i Buje te općina Brtonigla povezani su s više od 19 uređenih i označenih biciklističkih staza, od cestovnih do brdskih, pogodnih za sve profile biciklista, profesionalce i rekreativce.

ISTRIA GRANFONDO

Istria Granfondo, veliki jesenski maraton sa startom i ciljem u obalnim istarskim gradovima Umagu i Novigradu, nudi priliku za veseo vikend sporta i rekreacije.  Granfondo je u novije vrijeme vrlo popularan oblik cestovnog biciklističkog događanja. Podrazumijeva spontanu vožnju velikog broja sudionika, od natjecatelja u punoj formi do obitelji i ležernih rekreativaca.  Međunarodni maraton Istria Granfondo ponuditi će više različitih ruta. Prva planirana je po mjeri obitelji s djecom dok druga donosi i akrobacije.